wyszukiwanie zaawansowane
» » Szkodliwość GMO
0123
0

Szkodliwość GMO

altGMO, czyli żywność genetycznie modyfikowana, budzi wiele kontrowersji, a także obaw. Podstawy mają one przede wszystkim w tym, iż produkty takie nie są w stu procentach stworzone przez naturę, ale mają zmieniony materiał genetyczny - wskutek naturalnych rekombinacji bądź w wyniku krzyżowania. Jest to nic innego, jak specjalna technologia wytwarzania żywności, skutkująca na przykład tym, że na jałowej ziemi rosną imponującej wielkości warzywa, czy też zwiększoną odpornością roślin na szkodniki.

Szkodliwość żywności GMO

Przeciwnicy tej technologii wskazują na wiele niebezpieczeństw. Jest to np. możliwość pojawiania się chorób odpornych na antybiotykoterapię, pojawiania się mutacji genowych u ludzi, czy powstawania nowych alergenów, czyli substancji wywołujących uczulenia. Ponadto GMO może mieć wiele skutków, które jeszcze nie zostały zbadane.

Osoby obawiające się tych konsekwencji, powinny sięgać po produkty, które na opakowaniu mają informację o posiadaniu certyfikatu o niemodyfikowaniu. Ma go na przykład popcorn firmy Weaver USA.


Przejdź do strony głównej

Promocje czasowe

Mąka orkiszowa biała typ 630

Mąka orkiszowa biała typ 630

6,60 zł5,50 zł
PRODUKT POLSKI. Orkisz już w starożytności był podstawą diety człowieka. W dzisiejszych czasach jest niestety mało popularny i uprawia się go głównie w gospodarstwach ekologicznych. Mąka orkiszowa bogata jest w białko, błonnik pokarmowy, nienasycone…
kg Do koszyka
do końca promocji !!

Najnowsze przepisy

placki
ranola
gofry mini

do poczytania

Produkty w promocyjnych cenach

Nasza oferta

NEWSLETTER

Prześlij nam swój adres e-mail, a pierwszy dowiesz się o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.
E-mail marketing automation powered by FreshMail

Płatności

alt
Oprogramowanie sklepu shopgold.pl