wyszukiwanie zaawansowane
» » » Mąka orkiszowa pełnoziarnista
0123
0
Mąka orkiszowa pełnoziarnista
Nasz hit

Mąka orkiszowa pełnoziarnista

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 9,99 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier (paczka do 30kg) - 12,99 zł
Paczkomaty (paczka do 25kg) - 9,99 zł

Numer katalogowy: 011

Kod EAN: 5904730193023

Stan produktu: Nowy

Cena: 6,60 zł

Ilość: kg
Dodaj do koszyka

  • Opis produktu
  • Jaką mąkę stosować?
  • Opinie o produkcie (0)
PRODUKT POLSKI.

Orkisz już w starożytności był podstawą diety człowieka. W dzisiejszych czasach jest niestety mało popularny i uprawia się go głównie w gospodarstwach ekologicznych.
Mąka orkiszowa bogata jest w białko, błonnik pokarmowy, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy B, A, E, D, miedź, cynk, selen, żelazo, fosfor, potas, krzem. Produkty wykonane z mąki orkiszowej poprawiają ogólne samopoczucie – przy przemęczeniu, osłabieniu, spadku odporności. Polecane są także przy wielu chorobach oraz do ich zapobiegania. Są to m.in. choroby reumatyczne, nowotworowe, choroby serca i układu krążenia. Polecane są przy podwyższonym poziomie cholesterolu, alergiach, schorzeniach żołądkowo-jelitowych a nawet przy chorobach na tle nerwowym i depresjach.

 
100g mąki zawiera przeciętnie
Wartość energetyczna 1484kJ/350kcal
Tłuszcz
w tym kw.tłuszcz. nasycone
3,6g
0,5g
Węglowodany
w tym cukier
63,7g
0,4g
Błonnik pokarmowy 8,3g
Białko 12,7g
Sól 0,05g
Polecane szczególnie są dwa typy mąki orkiszowej:
- mąka orkiszowa biała typ 700
- mąka orkiszowa razowa typ 2000


Zarówno jedna, jak i druga mąka nadaje się świetnie do wypieku chleba i bułek. Stosować można ją również na naleśniki, czy do ciast, klusek i placków.Mąka orkiszowa typ 700 to mąka biała, zaś mąka typ 2000 jest mąką kremowo-szarą z pełnego przemiału pszenicy orkiszu.

Obie mąki posiadają w swoim składzie wysoką zawartość błonnika, fosforu, nienasyconych kwasów tłuszczowych i magnezu, dzięki czemu mąka orkiszowa to bogate źródło żelaza i białka. Produkty powstałe na bazie tej właśnie mąki poleca się przede wszystkim osobom z problemami skórnymi, czy niestrawnością. Mąka orkiszowa wspomaga obniżanie cholesterolu, polecana jest rekonwalescentom po zawale serca. Jej dużym atutem jest poprawianie odporności.

Podstawowa różnica między mąką typ 700 a 2000, to fakt, iż im wyższy typ mąki, tym więcej w jej składzie substancji mineralnych.

Nikt jeszcze nie napisał opinii do tego produktu. Bądź pierwszy!

Dodaj opinie

Promocje czasowe

Mąka orkiszowa biała typ 630

Mąka orkiszowa biała typ 630

6,60 zł4,90 zł
PRODUKT POLSKI. Orkisz już w starożytności był podstawą diety człowieka. W dzisiejszych czasach jest niestety mało popularny i uprawia się go głównie w gospodarstwach ekologicznych. Mąka orkiszowa bogata jest w białko, błonnik pokarmowy, nienasycone…
kg Do koszyka
do końca promocji !!

Najnowsze przepisy

glowna-dd
kluski
ranola

do poczytania

Produkty w promocyjnych cenach

Nasza oferta

NEWSLETTER

Prześlij nam swój adres e-mail, a pierwszy dowiesz się o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.
E-mail marketing automation powered by FreshMail

Płatności

alt
Oprogramowanie sklepu shopgold.pl