wyszukiwanie zaawansowane
» » » Kaszka manna orkiszowa jasna
0123
0
Kaszka manna orkiszowa jasnaKaszka manna orkiszowa jasna
Kaszka manna orkiszowa jasnaKaszka manna orkiszowa jasna
PolecamyNasz hit

Kaszka manna orkiszowa jasna

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 9,99 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier (paczka do 30kg) - 12,99 zł
Paczkomaty (paczka do 25kg) - 9,99 zł

Numer katalogowy: 21

Stan produktu: Nowy

Cena: 6,90 zł

Ilość: kg
Dodaj do koszyka

  • Opis produktu
  • Jaką mąkę stosować?
  • Opinie o produkcie (0)
PRODUKT POLSKI.

Orkisz już w starożytności był podstawą diety człowieka. W dzisiejszych czasach jest niestety mało popularny i uprawia się go głównie w gospodarstwach ekologicznych.

Kaszka orkiszowa bogata jest w białko, błonnik pokarmowy, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy B, A, E, D, miedź, cynk, selen, żelazo, fosfor, potas, krzemPolecane są także przy wielu chorobach oraz do ich zapobiegania. Są to m.in. choroby reumatyczne, nowotworowe, choroby serca i układu krążenia. Polecane są przy podwyższonym poziomie cholesterolu, alergiach, schorzeniach żołądkowo-jelitowych a nawet przy chorobach na tle nerwowym i depresjach.
 
Polecane szczególnie są dwa typy mąki orkiszowej:
- mąka orkiszowa biała typ 700
- mąka orkiszowa razowa typ 2000


Zarówno jedna, jak i druga mąka nadaje się świetnie do wypieku chleba i bułek. Stosować można ją również na naleśniki, czy do ciast, klusek i placków.Mąka orkiszowa typ 700 to mąka biała, zaś mąka typ 2000 jest mąką kremowo-szarą z pełnego przemiału pszenicy orkiszu.

Obie mąki posiadają w swoim składzie wysoką zawartość błonnika, fosforu, nienasyconych kwasów tłuszczowych i magnezu, dzięki czemu mąka orkiszowa to bogate źródło żelaza i białka. Produkty powstałe na bazie tej właśnie mąki poleca się przede wszystkim osobom z problemami skórnymi, czy niestrawnością. Mąka orkiszowa wspomaga obniżanie cholesterolu, polecana jest rekonwalescentom po zawale serca. Jej dużym atutem jest poprawianie odporności.

Podstawowa różnica między mąką typ 700 a 2000, to fakt, iż im wyższy typ mąki, tym więcej w jej składzie substancji mineralnych.

Nikt jeszcze nie napisał opinii do tego produktu. Bądź pierwszy!

Dodaj opinie

Najnowsze przepisy

glowna-dd
kluski
gofry mini

do poczytania

Nasza oferta

NEWSLETTER

Prześlij nam swój adres e-mail, a pierwszy dowiesz się o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.
E-mail marketing automation powered by FreshMail

Płatności

alt
Oprogramowanie sklepu shopgold.pl